Op 1 April houd je iemand voor de gek en word jij ook voor de gek gehouden met een leuke 1 aprilgrap. Verras je vrienden met een leuke joke.
Black Friday is traditioneel de dag waarop winkeliers hele hoge kortingen geven en je heel goedkoop kunt shoppen met de beste aanbiedingen in november. Ontdek op welke datum Black Friday valt.
Carnaval is het feest van zottigheid en gekheid met de traditionele carnavalsoptochten. Carnaval valt 7 weken voor Pasen. Ontdek op welke dagen Carnaval valt.
Carnaval valt op 49 dagen voor Pasen en Pinksteren valt op 49 dagen na Pasen. De uitdrukking "als Pasen en Pinksteren op een dag vallen" betekent dan ook "iets wat nooit gaat gebeuren". Ontdek op welke datums Carnaval, Pasen en Pinksteren vallen.
De Dag van de Arbeid is de feestdag voor de werkende arbeiders. De Dag van de Arbeid wordt gevierd op 1 mei. In Nederland is de Dag van de Arbeid geen officiële feestdag. In de rest van Europa wel. Ontdek op welke dag van de week de Dag van de Arbeid valt.
Op Dierendag geef je je konijn een extra wortel. Dierendag is de dag eens per jaar waarop in de hele wereld de dieren en hun rechten centraal staan. Dierendag wordt gevierd op 4 oktober. Ontdek op welke dag van de week Dierendag valt.
De Elfde van de Elfde valt op de 11de dag van de 11de maand dus op 11 november. Ontdek op welke dag van de week de 11de van de 11de valt.
Halloween wordt gevierd op 31 oktober en wordt elk jaar populairder met bijvoorbeeld themafeesten in pretparken. Bij Halloween hoort een griezelige sfeer met doodskoppen, pompoenen, heksen, spinnen, spinnenwebben, spoken, grafstenen, skeletten en lampionnen in het donker. Ontdek op welke dag van de week Halloween valt.
Tijdens de herfst verkleuren de bladeren en verliezen de loofbomen uiteindelijk hun bladeren. September, oktober en november zijn de herfstmaanden. Ontdek op welke dag de herfst begint.
De Hondsdagen ontlenen hun naam aan de helderste ster Sirius in het sterrenbeeld Grote Hond en geven de warmste periode van het jaar aan. Ontdek op welke dagen de Hondsdagen vallen.
In de volksweerkunde worden de IJsheiligen gebruikt om de laatste dagen in de lente aan te geven waarop nog nachtvorst mogelijk is. Ontdek op welke dagen de IJsheiligen vallen.
De kortste dag is die dag van het jaar waarop de zon haar laagste punt bereikt. Een andere naam voor de kortste dag is winterwende of midwinter. De kortste dag valt omstreeks 22 december. Ontdek op welke datum de kortste dag valt.
De langste dag is die dag van het jaar waarop de zon haar hoogste punt bereikt. Een andere naam voor de langste dag is zonnewende of midzomer. De langste dag valt omstreeks 21 juni. Ontdek op welke datum de langste dag valt.
De lente of voorjaar is een van de vier seizoenen. De lente begint omstreeks 20 maart. Tijdens de lente lengen de dagen, komt de bloesem in de bomen, lopen struiken uit, wordt de natuur fris groen en loopt de temperatuur op. Maart, april en mei zijn de lentemaanden. Ontdek op welke datum de lente begint.
Op Moederdag verras je je moeder met ontbijt op bed of een andere leuke verrassing. Moederdag wordt gevierd op de tweede zondag in mei. Ontdek op welke datum Moederdag valt.
Oudejaarsavond is de laatste dag van het jaar die vaak gevierd wordt met familie en vrienden. Ontdek op welke dag van de week Oudejaarsavond valt en het nieuwe jaar begint.
Prinsjesdag valt op de derde dinsdag van september. Traditioneel leest de koning de troonrede voor. In de troonrede staat het regeringsbeleid voor het komende jaar. Deze rijksbegroting wordt de miljoenennota genoemd. Ontdek op welke datum Prinsjesdag valt.
Een schrikkeljaar heeft 366 kalenderdagen in plaats van 365 dagen. De schrikkeldag valt op 29 februari en komt ieder jaar terug dat deelbaar is door 4 behalve de volle eeuwjaren tenzij het eeuwjaar deelbaar is door 400. Ontdek hier of het gekozen jaar een schrikkeldag heeft.
Lente, zomer, herfst en de winter zijn de vier seizoenen van het jaar. Maart, april en mei zijn de lentemaanden. Juni, juli en augustus zijn de zomermaanden. September, oktober en november zijn de herfstmaanden. December, januari en februari zijn de wintermaanden. Ontdek op welke datums de seizoenen beginnen.
Sint Maarten of Sint Martinus is de naamdag van Martinus van Tours, dat op 11 november wordt gevierd. De schooljeugd loopt met lampionnen of uitgeholde suikerbieten met kaarslicht in de optocht of langs de deuren en hopen snoep of andere lekkernij te krijgen. Ontdek op welke dag van de week Sint Maarten valt.
Sinterklaas of Sint Nicolaas is een jaarlijkse volksfeest dat op 5 december wordt gevierd. Van oorsprong was het een kinderfeest. Het huidige sinterklaasfeest is gebaseerd op de sterfdag van Nicolaas van Myra, bisschop van Myra, op 6 december 342. Ontdek op welke dag van de week Sinterklaas valt en de pakjes uitgepakt kunnen worden.
Wanneer valt Vaderdag in 2021 of 2022? Op Vaderdag verras je je vader met ontbijt op bed of een andere leuke verrassing zoals een stropdas of gereedschap. Vaderdag wordt gevierd op de derde zondag in juni.
Valentijnsdag is de jaarlijkse dag van de romantische liefde. Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Op deze dag verrassen geliefden elkaar met cadeautjes, bloemen, kaarten en gedichten. Ontdek op welke dag van de week Valentijnsdag valt en de liefde begint.
Wanneer en hoe vaak valt Vrijdag de dertiende in een jaar? Vrijdag de dertiende wordt door een aantal mensen als een ongeluksdag gezien. Ontdek op welke datum(s) vrijdag de dertiende valt.
De winter is een van de vier seizoenen. De winter begint omstreeks 22 december, de kortste dag. Tijdens de winter zijn de dagen kort en de temperaturen laag. Voor veel mensen is de winter het seizoen van storm, sneeuw, ijs en schaatsen. December, januari en februari zijn de wintermaanden. Ontdek op welke datum de winter begint.
Wij willen je bedanken dat je gebruikt maakt van onze rekenmodule. We zien je graag terug bij deze of een van onze andere rekenmodules. Ben je tevreden, vertel het door. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.
ContactformulierDe basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Klokka aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.
Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een arts of een specialist. Als je gebruik maakt van deze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.
Volledige disclaimer