Datum Romeinse cijfers

Berekening

In het dagelijkse leven kom je Romeinse cijfers overal tegen: op gebouwen, als jaartal zoals het huidige jaar 2024 in films, als tattoo en op klokken en horloges. Met de Romeinse letters I, V, X, L, C, D en M kan je veel combinaties maken. Misschien is het een leuk idee om de geboortedatum van jezelf, je partner of je kinderen, je trouwdatum, je jubileumdatum of een andere belangrijke persoonlijke of speciale datum in Romeinse cijfers om te zetten voor bijvoorbeeld een tattoo.

Bij de berekening kan je het formaat (volgorde dag, maand en jaar) van de datum aanpassen. Bij het jaar heb je de mogelijkheid uit 2 (JJ) of 4 posities (JJJJ). De Romeinen kennen het getal nul niet. Als je het jaar 2000 kiest met als formaat JJ verschijnt er als jaartal niets.

Als scheidingsteken tussen de datum kan je kiezen uit verschillende tekens (schuine streep, streep, punt, apostrof, komma, ster, hekje, som, plus, dubbele punt, tilde, backslash, underscore of spatie). Als standaard verschijnt de streep.

Kies hier een datum met een kalenderjaar tussen 0001 en 3999 en ontdek je datum in Romeinse cijfers.

Datum volgens DD MM JJJJ waarbij jaar tussen 0001 en 3999 (4 cijfers)
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bedankt

Wij willen je bedanken dat je gebruikt maakt van onze rekenmodule. We zien je graag terug bij deze of een van onze andere rekenmodules. Ben je tevreden, vertel het door. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.

Contactformulier

Disclaimer

De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Klokka aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een arts of een specialist. Als je gebruik maakt van deze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.

Volledige disclaimer
3

Thema's

56

Berekeningen

>150.000

Bezoekers