Berekeningen

Datum en tijd

Berekeningen

Bij de datum en tijd berekeningen kan je zelf berekeningen maken met Romeinse cijfers, feestdagen en bijzondere dagen.

Bij de Romeinse cijfers kan je kiezen uit berekeningen waarbij je een persoonlijke datum zoals geboortedatum van je partner of kinderen, trouwdatum, verlovingsdatum, jubileumdatum, een speciaal jaar of een belangrijke eeuw omzet in Romeinse cijfers. Bijvoorbeeld voor een tatoeage.

Bij de feestdagen per jaar kan je per jaar bekijken op welke datum of dag van de week de feestdagen vallen. Sommige feestdagen hebben een vaste weekdag zoals Hemelvaartsdag. Andere feestdagen zoals Kerstmis hebben een vaste datum.

Bij kies een dag ontdek je op welke dag van de week of datum de gekozen feestdag of bijzondere dag valt. Bijvoorbeeld de langste dag of kortste dag van het jaar.


Filter feestdagen
Filter en ontdek

Alle berekeningen


Filter feestdagen

Berekeningen
datum en tijd

Datum in Romeinse cijfers
Datum in Romeinse cijfers
In het dagelijkse leven kom je Romeinse cijfers overal tegen: op gebouwen, als jaartal in films, als tattoo en op klokken en horloges. Zet de geboortedatum van jezelf, je partner of je kinderen, je trouwdatum of andere belangrijke persoonlijke of speciale datum om in Romeinse cijfers.
Naar berekening
Jaar in Romeinse cijfers
Jaar in Romeinse cijfers
Jaartallen in Romeinse cijfers kom je vooral tegen op gebouwen en in films. Met deze berekening kan je je gewenste jaartal omzetten in Romeinse cijfers.
Naar berekening
Eeuw in Romeinse cijfers
Eeuw in Romeinse cijfers
De eeuw is een periode van 100 jaar. Een nieuwe eeuw begint bij een jaartal dat eindigt op 01. De eenentwintigste eeuw loopt van het jaar 2001 tot en met 2100. De eeuw wordt vaak in boeken weergegeven in Romeinse cijfers.
Naar berekening
Feestdagen per jaar
Sommige feestdagen vallen altijd op dezelfde dag van de week. Andere feestdagen hebben een vaste dag in het jaar. Bereken hier de feestdagen en ontdek de dynamiek van de feestdagen per jaar.
Naar berekening
Kies een dag
Goede Vrijdag, Tweede Paasdag, Valentijnsdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, begin van de lente, langste dag, vrijdag de 13de. Op welke datum of dag vallen deze of andere feestdagen of bijzondere dagen? Ontdek het hier.
Naar berekening
Weekdag geboortedatum
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag. Op welke dag van de week ben jij geboren? Ontdek het hier.
Naar berekening

Klokka

Praktische informatie

Contact

Wij staan altijd klaar om je te helpen met algemene en/of technische vragen, suggesties of opmerkingen over de berekeningen.

Copyright © 2021 Klokka